Spreker

Dr. G.Th.J. (Gijs) van Well

Kinderarts-infectioloog/immunoloog, Maastricht UMC+
Afdeling Kindergeneeskunde

'Kruisbesmetting'

Bijdrage MINC avond 17-5-2022

Samen met Inge van Loo ben ik op 17 mei uw avondvoorzitter. Ik zal het eerste deel inleiden met een korte casus en enkele vragen of stellingen waar we na de presentaties op terug zullen komen. Het eerste deel van de avond gaat over urineweginfecties. Hoe stellen we de diagnose bij kinderen en volwassenen, welke verwekkers vinden we en hoe behandelen we die dan het beste? Dit naar aanleiding van veranderende gevoeligheid van de veel voorkomende verwekkers van urineweginfecties en recent geactualiseerde richtlijnen voor huisartsen en kinderartsen.

Kort over mezelf

Mijn naam is Gijs van Well en ik werk sinds 2007 in het Maastricht UMC+ op de afdeling kindergeneeskunde. In het dagelijks leven ben ik infectioloog/immunoloog en gespecialiseerd in infectieziekten en afweerstoornissen bij kinderen. Daarnaast ben ik opleider van de AIOS kindergeneeskunde in het Maastricht UMC+ en in de OOR-ZON. Verder ben ik plaatsvervangend afdelingshoofd van de vakgroep kindergeneeskunde en denk ik graag mee over de toekomst van de academische zorg voor kinderen in netwerken.
Als academisch specialist heb ik een opleidings- en onderwijsprofiel.
Mijn wetenschappelijke interesse gaat uit naar de interacties tussen gastheer en pathogenen en verstoringen in de immuunrespons.